Black Rose vrača udarec

Dark & Evil

Predator Vs. Globalno segrevanje

Objavil/a blackrose 18.06.2008 pod miks

Včasih, ko pogledam nazaj, vidim vse tisto, kar takrat nisem mogla, bila sem slepa.

Vedno sem pravila, tehnološki razvoj gre naprej, saj nam ne more biti slabše, kot pred 1000 leti.

Že res, da elektrike niso poznali, pa tudi avtomobilov, še manj pa računalnike. In po vseh verjetnosti, bi pred 1000 leti morala biti menih, še najprej moški, da bi se sploh  lahko izobraževala (hvaljen bodi novi vek in vse feministke na tem svetu). Zakaj?

Zato, da bi lahko napisala ta članek z gosjim peresom na pergamentni papir, ki bi kasneje pristal na ognju, jaz pa verjetno tudi, zarad bogoskrunstva.

Naj preidem h bistvu. Kljub temu, da niso imeli teh razkošnih svari, a je bilo njihovo življenje toliko bolj obremenjujoče?

Mislim, da ne. Vedeli niso kaj so tovarne, še manj skrbi pa so imeli okrog globalnega segrevanja (saj ne, da jih imajo tudi danes, nekateri pa, ki smo naravovarstveno osveščeni).  Predvidevam, da ni bilo take kretenizacije ( ja gospod Bush, to leti na vas), mislili so s zdravo kmečko pametjo. Vseeno družbeno – politične razmere so dandanes veliko boljše, verjetno te ne bi ubili, če bi jim ukradel pujska. Če primerjamo s srednjim vekom, bi se vsi svojci spravili nate (run for your life). Zakaj smo unučili Zemljo, tla, ki so jih velike civilizacije častile, spoštovale, danes pa se sploh ne zavedamo čemu jih imamo. Ne zavedamo se, da so tla glavni vir našega preživetja, poleg vode in kisika. Prekleti naj bojo neizobraženi Američani. Že, da bi to bolj držalo za Azijce, vendar to v tem primeru ne drži. Zavedajo se, da brez tistih riževih polj ne bi preživeli.

Vseeno mi je postane takrat, ko pomislim na to, da sem le človek… le ena izmed 6.5 in 6.8. bilijonov prebivalcev na tem Svetu. Kaj zaboga moram postati, da lahko spremenim ta svet? Predator? Po drugi strani, pa malo heca na glasbenike…. Bomo kot Eric Clapton in ostali, ter opevali, kako grozno je na tem svetu in kako lepo bi bilo, če bi se le malo zavedali kaj imamo. Kaj nam Zemlja nudi. Ne pa da iščemo nov planet in še tistega uničimo. Edinstveni smo in tu je naše mesto pod Soncem.

  • Share/Bookmark
 

Komentarji

2 odgovorov na “Predator Vs. Globalno segrevanje”

  1. hecna - 18.06.2008 ob 12:33

    isto je bilo, človek je pač človek (človek – za razliko od zivali uporablja orodje – orodje je z leti izboljševal…), človeška požrešnost je (počasi) naredila vse to.. ne vem čemu se čuditi in zakaj obtoževati kogarkoli, to smo mi. predlagam množični pokol oz. samomor, samo to lahko reši zemljo.

  2. blackrose - 18.06.2008 ob 12:41
    blackrose

    ne moreš rečt da je bilo isto… Zemljo lahko reši samo še ledena doba, ampak vseeno. Hotela sem povedati, to, da ne mi, ampak ljudstva, ki imajo premalo zelenih površin, kot naprimer, ljudje v velikih mestih, ne vejo od kod pride kruh ki ga kupijo v trgovini. Zato imajo tudi tak odnos do Zemlje. Jaz vem, da še nikoli nisem vrgla žvečilke v naravo. Mislim, da bi se moral vsak malo zamisliti kakšen odnos ima do narave. Vemo, da je mati Narava največja sila, ki ti lahko danes da vse, jutri pa vse vzame.

Komentirajte
Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !